+30-6987-128554

Αναβρυτή, Μυστράς, Λακωνία 23100, Ελλάδα

Menu

Ταΰγετος

Το πιο παλιό, άγριο και σκληρό βουνό της Ελλάδας.
Σπίτι της νύμφης Ταϋγέτης, κόρης του Άτλα, που λατρευόταν από τους Σπαρτιάτες..

Ο Ταΰγετος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά βουνά, με ύψος 2407 μέτρα και 40km μήκος. Χωρίζει την Λακωνία και την Μεσσηνία, καθώς εκτείνεται από την Μεγαλόπολη έως το ακρωτήρι Ταίναρο. Παίρνει το όνομά του από την Ταϋγέτη, την κόρη του τιτάνα Άτλα. Taygetos is named after Taygete, daughter of the titan Atlas. Η οροσειρά ονομάζεται επίσης 'Πενταδάκτυλος' καθώς έχει πέντε κορυφές, με την πιο γνωστή για το σχήμα πυραμίδας.

Προφήτης Ηλίας

Προφήτης Ηλίας

Ο Προφήτης Ηλίας, είναι η ψηλότερη κορυφή του Ταΰγετου και υψώνεται σε υψόμετρο 2407 μ. Η κορυφή είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, για το μοναδικό της σχήμα που μοιάζει με πυραμίδα καθώς και για το γνωστό φαινόμενο, με την σκιά σε σχήμα πυραμίδας που σχηματίζει κατά την ανατολή και δύση. Είναι μία από τις παλιότερες κορυφές καταγεγραμμένες στην Ευρώπη, καθώς το όνομά της εμφανίζεται ακόμη και στην Οδύσσεια.

Το πρώτο όνομα της κορυφής ήταν Ταλετον και ήταν αφιερωμένη στον θεό Ήλιο, στον οποίο οι αρχαίοι Σπαρτιάτες θυσίαζαν άλογα. Η κορυφή ήταν επίσης αφιερωμένη στον θεό Δία. Το τελευταίο όνομα, το παίρνει από το μικρό ορθόδοξο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία το οποίο χτίστηκε στην κορυφή.

Λόγο του ύψους της, η κορυφή καλύπτεται από χιόνι, σχεδόν όλο τον χρόνο, καθώς βρίσκεται στην Αλπική ζώνη.

Ορειβατικό Καταφύγιο Ταϋγέτου

Ορειβατικό Καταφύγιο Ταϋγέτου

Το ορειβατικό καταφύγιο του Ταΰγετου, Βαρβάρα, βρίσκεται στα 1550μ υψόμετρο, ακριβώς κάτω από την ψηλότερη κορυφή τον Προφήτη Ηλία. Το καταφύγιο κατασκευάστηκε το 1962, από τον τοπικό ορειβατικό σύλλογο, καθώς το προηγούμενο καταφύγιο καταστράφηκε κατά των δεύτερο παγκόσμιο. Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο, ο οποίος είναι πιο δύσκολος τον χειμώνα, ή μέσω του μονοπατιού από την πηγή Μαγγανιάρη. Το κτήριο είναι εξοπλισμένο με θέρμανση, κρεβάτια-κουκέτες για έως και 26 άτομα, κουβέρτες και κουζίνα.

*Το καταφύγιο, διαχειρίζεται ο τοπικός ορειβατικός σύλλογος.

From
To
Place to Stay *
Number of People *up to 22
Name *
Email *
Phone *
Notes
Request

Taygetos Refuge Inside

Taygetos Refuge Inside

Taygetos Refuge

Taygetos Refuge

Taygetos Profitis Ilias

Taygetos Profitis Ilias

Taygetos Forest

Taygetos Forest

Taygetos Kaneltrekking

Taygetos Kaneltrekking

Varvara-Sign

Varvara-Sign

Taygetos Peak

Taygetos Peak

Taygetos Profitis Elias

Taygetos Profitis Elias